D.I.SEVEN

D.I.SEVEN

11.12.2015  |  8 minut čtení

Při zajišťování bezpečnosti je užitečné disponovat informacemi o výši kriminality v okolí objektu či prostranství, které chcete zabezpečit. Díky tomu získáte přesnější představu o tom, jaké bezpečnostní služby nejlépe zajistí ochranu před případnými riziky. Pomocí statistik kriminality, které veřejně publikuje Policie ČR, můžete mít přehled o počtu a typu trestných činů na celém území České republiky.

Kriminalita v ČR za posledních 10 měsíců

Pro lepší přehlednost jsme zpracovali nejzajímavější údaje. V tabulce můžete vidět, kolik trestných činů bylo spácháno na území České republiky v období od 1. 1. do 31. 10. 2015. Jednotlivé trestné činy jsou dále rozdělené podle kategorií. Velké procento mezi pachateli potom podle statistik tvoří recidivisté. Zajímavá je také informace o způsobených škodách. Ty jsou uvedené v tisících korun.

Například krádeže vloupáním za dané období způsobily škodu ve výši 1 092 427 000,- Kč. Zajištěno bylo ovšem pouze 14 239 000,- Kč. Z této informace vyplývá, že prevence proti případným krádežím je nejlepším způsobem, jak se vyhnout případným škodám. 

Tabulka trestných činů v České republice v období od 1. 1. 2015 do 31. 10. 2015

Další graf ukazuje přehledně počet trestných činů spáchaných na území České republiky v daném období. Obecná kriminalita, majetkové trestné činy a krádeže jsou nejčastějšími typy trestných činů. Právě například střežení objektu proti případné krádeži lze zajistit s využitím služeb bezpečnostní agentury. Jedná se tedy o trestné činy, kterým je možné předcházet.

počet trestných činů v Čr

Poměr jednotlivých trestných činů na celkové kriminalitě pak znázorňuje následující graf. Můžete vidět, jak velké procento zaujímají například mravnostní činy z celkového počtu.

graf poměru trestných činů na celkové kriminalitě

Posledním grafem, který jsme pro Vás připravili, je znázornění informace o tom, kolik trestných činů bylo v daném období nakonec objasněno. Můžete například přehledně porovnat, kolik krádeží je ve finále policií vyřešeno oproti celkovému počtu.

míra objasnění trestných činů v Čr za posledních 10 měsíců

Co je možné udělat pro zlepšení bezpečnosti

Nejlepším řešením bezpečnostních situací je rozhodně prevence. I z představených statistik vyplývá, že jednou spáchaná škoda je těžko nahraditelná a poškozený má malou šanci na zajištění způsobené škody. Bezpečnostní agentura D.I. SEVEN nabízí širokou škálu bezpečnostních služeb, které spolehlivě zajistí Vaše objekty, ať už se jedná o administrativní budovy, nákupní či sportovní centra nebo průmyslové objekty. Můžete si například zajistit napojení na pult centrální ochrany, a získat tak nonstop ostrahu 24 hodin denně 7 dní v týdnu. 

V některých obcích je udržování jednotek policie příliš finančně nákladné, a tak se uchylují k najímání bezpečnostních agentur na zajištění pořádku. D.I. SEVEN nabízí i služby pro pořádek v obcích a městech, na které se můžete podívat na našich stránkách.



Máte zájem o spolupráci? Kontaktujte nás!

Pokud Vás zaujaly naše služby, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím kontaktního formuláře. Ozveme se Vám co nejdříve s nabídkou.

* povinné položky


Odesláním poptávky berete na vědomí, že společnost D.I. SEVEN a.s. bude jako správce osobních údajů uchovávat Vaše kontaktní údaje a další informace, které nám poskytnete, a to za účelem zpracování obchodní nabídky a pro zasílání obchodních sdělení, pokud takové využití kdykoliv v budoucnu neodmítnete.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...